سیاسی


گفت و گو با احمد رافت، خبرنگار ایرانی مقیم رم:
معذرت‌خواهی فائو از خبرنگار ایرانی

احمد رافت، روزنامه‌نگار مقیم رم، که از چند هفته پیش برای حضور در نشست خبری محمود احمدی‌نژاد ثبت نام کرده بود، در روزهای گذشته و در گفت‌وگو با نهادهای خبری گفته است که مایل بوده از رییس جمهور ایران بپرسد با وجود درآمدهای هنگفت نفتی کشور، چگونه هنوز شمار قابل توجهی از مردم ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند. قبل از نشست خبری محمود احمدی‌نژاد، کارت خبرنگاری رافت از طرف ماموران امنیتی گرفته شد و این موضوع بازتاب گسترده‌ای در اتحادیه‌های روزنامه‌نگاران و رسانه‌های ایتالیایی داشته است. اما پنج‌شنبه در نشست فائو از این بابت از احمد رافت عذر خواهی شد. پیش از حضور او در این مراسم، با او تلفنی گفت‌وگو کردم.



گفت‌وگو با هادی قائمی
کمپینی برای پیگیری حقوق بشر در ایران

حدود یک ماه است که کمپین بین‌المللی برای پیگیری مسایل حقوق بشر در ایران به وجود آمده است که تصمیم دارد به پرونده‌ی اعدام نوجوانان بیشتر از پیش بپردازد. هادی قائمی، مقیم نیویورک و گزارشگر پیشین ایران در دیده‌بان حقوق بشر، سخنگوی این کمپین است که امروز در آمستردام بود. با او در استودیوی زمانه درباره‌ی فعالیت‌های این کمپین نوپا گفت‌وگو کردم.



گفتگو با فرخ نگهدار
«نقش ایران در تحولات پاکستان بارزتر خواهد شد»

فرخ نگهدار، تحلیل گر مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با زمانه در ارزیابی نقش ایران در تحولات پس از مرگ بینظیر بوتو می گوید: «اینکه جمهوری اسلامی ایران در این کشاکش‌های قومی، فرهنگی و دخالت سیاست‌های خارجی در پاکستان چه جانبی را بگیرد، موضوع بسیار بسیار حساس است که در آینده باید منتظر باشیم که چه جانبی را خواهد گرفت. ولی من پیش‌بینی نمی‌کنم که منافع ایران و سیاست ایران با جناح‌های تندرو اسلامگرای سنی همسو و هم خط بشود.»



یوسف بنی‌طرف: «نمی‌دانم چه خواهد شد»

این روزنامه‌نگار عرب‌زبان ایرانی، برای یک سخنرانی در پی نارامی‌های خوزستان در سال ۱384 حدود دو ماه در زندان بود. بامداد دیروز، دادگاه یکبار دیگر جلسه‌ای برای رسیدگی به اتهام او که «اقدام علیه امنیت ملی» است تشکیل داد. به گفته‌ي بنی‌طرف، بررسی‌های دادگاه هنوز تمام نشده و به‌زودی جلسه‌ي دیگری تشکیل می‌شود.



گفتگو با مهدی خلجی در بیست و هشتمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران
سفارت آمریکا به تهران باز می‌گردد؟

روز یکشنبه، بیست و هشتمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران بود. این روزها هم با وجود همه تبلیغاتی که بر سر احتمال برخورد نظامی ایران و آمریکا مطرح است، کمتر کسی فکر می‌کند که سفارت آمریکا در تهران جمهوری اسلامی سرانجام بازگشایی می‌شود. اما آیا واقعاً هیچ امیدی به بازگشت سفارت و تجدید رابطه بین ایران و آمریکا نیست؟ در این زمینه با مهدی خلجی کارشناس مسایل ایران در بنیاد واشنگتن گفت‌وگویی داشتیم.



گفت‌وگو با ناصر پاکدامن
«مدارکی بی‌نظیر از تاریخ معاصر ایران»

هفته‌ی گذشته سرهنگ جلیل بزرگمهر در ۹۵ سالگی در تهران درگذشت. بزرگمهر وکیل مدافع دکتر محمد مصدق در دادگاه نظامی بود. ناصر پاکدامن، نویسنده و پژوهشگر مقیم فرانسه، در گفت‌وگو با «زمانه» از ارزش تاریخی اسناد و مدارکی که بزرگمهر منتشر کرده می‌گوید.



«اثبات» نقش مثبت ایران در افغانستان؟

محمود احمدی‌نژاد، دیروز، سه شنبه، برای یک دیدار رسمی راهی افغانستان شد. سفارت ایران در کابل یکی از اهداف این سفر را تقویت روابط ایران و افغانستان اعلام کرده است. درباره‌ی این سفر با اکبر زیوری، روزنامه‌نگار و مدیر تارنمای پیمان ملی [افغانستان] در لندن گفت‌وگویی کردم و از پرسیدم، از نگاه وی، «تقویت» روابط دو کشور به چه معناست؟