خانه > ایرانیان هلند > رسانه ها > از «آنتوان سوروگین» ارمنی تا «اسحاق امین» یهودی | |||
از «آنتوان سوروگین» ارمنی تا «اسحاق امین» یهودیپذیرش دوباره ایرانیان در دانشگاههای فنی هلند، لغو اعدامهای در ملاء عام در ایران، صحبتهای محرمانه پرویز مشرف و باراک در مورد ایرانف تشدید احتمالی تحریمها علیه ایران و انتخاب مربی جدید برای تیم ملی فوتبال ایران از خبرهای این هفته رسانههای هلندی در مورد موضوعات ایران بودند. روزنامه دپرس هلند در خبری نوشت:
راهپیمایی در لاهه سازمانی متشکل از گروهی از جوانان ایرانیتبار به نام «جوانان، اصلاحگران آینده" در تارنمای خبری خود که به زبان هلندی است از انجام یک راهپیمایی در لاهه خبر میدهد. بر پایه این خبر، این راهپیمایی روز پنجشنبه گذشته توسط افراد این سازمان و به حمایت از "خیزش دانشجویان در ایران" انجام شده. در این راهپیمایی که در مقابل پارلمان هلند انجام شد، گروه تظاهرکننده شعارهایی علیه حکومت ایران داده قطعنامهای نیز به مجلس هلند ارائه دادند. راهپیمایی این گروه بازتابی در رسانههای اصلی هلند نیافت. "ایران مخفیانه به طالبان اسلحه میرساند" تارنمای خبری نو دات اِنال، روز ۲۶ ژانویه با درج این عنوان نوشت: پلیس افغانستان پس از یافتن یک انبار مخفی اسلحه در استان فراه، اعلام کرد که ایران به طالبان مخفیانه سلاح تحویل میدهد. به نقل از استاندار فراه، در این انبار، ۱۳۰ مین زمینی کشف شده که ۶۰ عدد از آنها ساخت ایراناند. محیادلین بلوچ، استاندار فراه میگوید: "ما میدانیم که دولت ایران مرزها را کنترل میکند. صدور اسلحه ایرانی بدون اطلاع حکومت ایران کاری بسیار مشکل است." رِأی دادن یا ندادن توماس اردبرینک، خبرنگار مقیم ایران روزنامه انآرسی هلند در تارنمای پربیننده خود تحت این عنوان مینویسد:
روزنامه پارول در شماره ۲۹ ژانویه خود در نوشتاری طولانی به معرفی عکسهای آنتوان سِوْروگین پرداخت. سوروگین یک عکاس ارمنی ـ روسی بود که در زمان قاجار در دارالخلافه طهران عکاسخانهای افتتاح کرد و تعداد بسیار زیادی عکس از زندگی روزمره مردم تهیه نمود. جایزه ملی پایاننامههای تحصیلی سال ۲۰۰۷ هلند به پایاننامه خانم اِلویرا تِویسِن از دانشگاه لیدن با موضوع عکسهای سوروگین اختصاص یافت. او در پایاننامه خود مجموعهای از عکسهای سوروگین را که در کتابخانه دانشگاه شهر لیدن هلند موجود است مورد بررسی قرار داده است. این مجموعه در سده نوزدهم توسط یک تاجر هلندی مقیم ایران به نام آلبرتوس هوتس، گردآوری شده است. سوروگین از زندگی خیابانی و پیشهوران مختلف تهرانی زمان خود عکس گرفته است. او هر روز دوربینبهدست در میدان مشق تهران حضور مییافت؛ و از همه اقشار مردم از جمله عشایر، کشتیگیران و درویشان و حتی دزدان عکس میگرفت. او مدتها نیز یکی از عکاسان دربار ناصرالدینشاه بود. او بر خلاف عکاسان دیگری که به خاورمیانه سفر میکردند تا از زنان حرمسراها عکس بگیرند بیشتر از زنان در حالت زندگی عادی عکس گرفته تا از کلیشهها به دور باشد. عکاسخانه او از بد روزگار درست کنار خانه حاکم شهر بود و در آغاز سده بیستم در بمبارانی نابود شد. بخش بزرگی از نگاتیوهای او نیز از بین رفت. موزه مردمشناسی شهر لیدن در سال ۱۹۹۹ گزیدهای از عکسهای سوروگین را در کتابی چاپ و منتشر کرد. در دستچین کردن عکسها برای این کتاب تأکید بر کنار هم گذاردن عکسهای فقیران و ژولیدگان بوده است. آن مرد در چایخانه ایرانی کیست؟ روزنامه انآرسی در بخش ادبیات خارجی شماره ۱ فوریه خود تحت این عنوان از ترجمه کتاب «سپتامبر در شیراز» به زبان هلندی، خبر میدهد. روزنامه انآرسی مینویسد: نام رمانتیک این کتاب غلطانداز است. با خواندن توضیح پشت جلد از خود میپرسیم: باز هم یک رمان در مورد خانوادهای ازهمپاشیده در یک حکومت ظالم؟ اما چیزی که این رمان را نسبت به بقیه رمانهای مشابه برجسته میکند، استعداد سوفر در نسبی کردن برداشتها و پرهیز از سیاهوسفید نوشتن و محکوم کردن است. در این داستان که میتوانست مجموعهای دلتنگوار از کلیشهها باشد، خانم سوفر توانسته با تغییر جهتهای غیر منتظره تصویر بدیعی ارائه بدهد. |
لینکدونی
آخرین مطالب
|