جشنواره صدای ممنوع زن

اولین جشنواره آن‌لاین «صدای ممنوع زن» را رادیو زمانه، هشتم مارس برگزار کرد هم‌زمان با روز جهانی زن از رادیوی زمانه آهنگ‌هایی پخش شد که شماری از خوانندگان زن ایرانی در پاسخ به دعوت زمانه خوانده اند.

در این جشنواره خودمونی، گروه آبجیز، رعنا فرحان، پرشیا، ندا جلالی، صهبا و گروه ریزر بلید کیسس razorblade kisses ترانه‌های تازه ای را به مناسبت روز زن خوانده و در اختیار زمانه قرار داده‌اند.

در طول سال‌های پس از انقلاب خوانندگان زن امکان انتشار صدایشان را در فضای عمومی ایران نداشته‌اند. بسیاری از آنها از اینترنت برای رساندن و انتشار صدایشان استفاده کرده‌اند.

مجموعه ترانه هایی که در این جشنواره شرکت کرده اند در این صفحه قابل شنیدن هستند.

 

 

 

 

آبجیز

چندین سال است که گروه آبجیز در میان جوانان ایرانی برای خود شهرتی به هم زده است. دو خواهر ایرانی به نام‌های صفورا صفوی و ملودی صفوی که از دهه هشتاد میلادی، خارج از ایران سکونت دارند به همراه چهار نفر دیگر گروه آبجیز را به راه انداختند. صفورا گیتار می‌زند، ملودی ترانه می‌سراید و می‌خواند.

اعضای دیگر این گروه را، صوفی صفوی، روبین (رامین) کوخرِن، یوهان (جوان) موبرگ، ارلاند (اردلان) هوفگارد و پائولو (پهلوان) مورگا تشکیل می‌دهند.

موسیقی گروه آبجیز تلفیقی از رگه، راک و پاپ-راک است که خود آن ‌را به نام «پاپ جهانی» معرفی می‌کنند، اگرچه کار این گروه به آنچه این روزها «موسیقی تلفیقی» نامیده می‌شود، بیشتر شباهت دارد. از این گروه تاکنون دو آلبوم به نام‌های «همه» و «بابات کیه» منتشر شده که تاکید اصلیشان بر نشان دادن تضاد سنت و مدرنیسم در فرهنگ ایرانی ‌است. آبجیز تاکنون در انواع برنامه‌ها و فستیوالهای موسیقی در سراسر اروپا و شهرهای واشنگتن دی سی، نیویورک و سان فرانسیسکو (در آمریکا) برنامه اجرا کرده است. ویدئو کلیپ‌های این گروه نیز در فستیوالهای فیلم روتردام و تراپیکا (در نیویورک) به اکران در آمده است.

به مناسبت روز جهانی زن این گروه ترانه‌ای را به نام «بگذار» برای پخش در جشنواره خودمونی رادیو زمانه آماده کرده‌ که در بزرگداشت این روز از زمانه پخش می‌شود.

 

 

 

 

رعنا فرحان

رعنا فرحان، خواننده جاز و بلوز در تهران بدنیا آمد و در رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. پس از آن در نزد استاد بیوک احمری به فراگیری  نقاشی ایرانی مشغول شد و پس از سال‌ها تلمذ در گل و بته سازی، طلاکاری، رنگسازی و تعمیر اشیاء لاکی، به درجه استادی رسید. نقاشی‌های وی در سالهای اخیر در موزۀ بروکلین، سادبیز نیویورک و موزۀ فیلادلفیا به نمایش در آمده‌اند. او در حال حاضر در نیویورک زندگی می‌کند و به تعمیر اشیاء و مبلمان آنتیک، اشتغال دارد که در کنار آن به آهنگسازی و خوانندگی نیز می‌پردازد. 
 

رعنا، در آخرین آلبوم خود به نام «باز آمدم» که از اشعار مولانا و حافظ الهام گرفته شده است، سعی کرده که موسیقی جاز و بلوز را با سبکی امروزی با اشعار فارسی ادغام کند. اگر چه حضور عناصر موسیقی غربی در موسیقی معاصر ایرانی چیز جدیدی نیست ولی ترکیب بلوز و جاز با زبان فارسی پدیده‌ تازه‌ای است، که رعنا فرحان با همکاری استیون تاوب، گیتاریست آمریکایی به اجرای آن می‌پردازد. 
 

فرحان به مناسبت روز زن و نزدیک شدن ایام نوروز آهنگی به نام «صبح بهار» تهیه کرده که برای اولین بار از رادیو زمانه پخش می‌شود. شعر این قطعه از فریدون مشیری شاعر بلند آوازه معاصر ایرانی است. 

 

 

پرشیا

پرشیا، متولد شهر شیراز است و از کودکی در منچستر انگلستان اقامت دارد. وی که  به موسیقی هیپ هاپ علاقه مند بوده است، توانست بسیار زود جای خود را در برنامه‌ها و شوهای معروف موسیقی مانند «آی لاو لایو» در بریتانیا باز کند.

پرشیا، تصمیم گرفت به جای به پایان رساندن تحصیلش در رشته رادیو و تلویزیون، به طور حرفه‌ای موسیقی را دنبال کند که در این راه نیز بسیار موفق بوده است. وی که در اجرای موسیقی رپ بسیار موفقیت آمیز عمل کرد توانست در کنسرتی که در «کوئین الیزابت هال» لندن به مناسبت بزرگداشت هشتصدمین سالگرد تولد مولانا برگزار شده بود در کنار  گروه ریویل از خوانندگان رپ ایرانی به اجرای برنامه بپردازد.

وی از 24 سالگی به ساختن آهنگ و سرودن شعر پرداخت و در حال حاضر مشغول ساخت آلبومی با نام «ومن چستر» است که به گفته خودش، در آن از نوع نگاهش به دنیا و دیدگاه‌های سیاسی و اجتماعی اش سخن می‌گوید.

پرشیا با آهنگ "what is the point of war" در جشنواره خودمونی زمانه شرکت کرده است.

 

 

 

نواز

اریک تامپکینز Eric Tompkins و ندا جلالی خواننده گروه «نواز» سفر مشترک هنری خود را دو سال پیش در کانادا آغاز کردند. ندا دو سال پیش با اریک آشنا شد و به کانادا مهاجرت کرد. ندا و اریک حدود یک سال پیش گروه «نواز» را تشکیل دادند و سی دی «شرق غرب» را به بازار هنری ارائه کردند.

 

 

 

razorblade kisses

گروه razorblade kisses در سال 2000 در ساوت همپتن انگلستان تشکیل شد. این گروه  5 نفره از 2 خواننده اصلی ایرانی - که خواهر هستند  - به نام های لیلا گوردون و آزاده براون در کنار یک نوازنده گیتار زن و اندی - همسر لیلا - برنامه ریز و باسیست گروه تشکیل شده است.  سبک این گروه راک با گرایش گوتیک (gothic rock) است.
لیلا متولد 1353 و آزاده متولد 1357 در تهران هستند. لیلا موسیقی را در نوجوانی با آموختن پیانو و آواز نزد استاد محمودی، مدیر ارکستر فیلارمونیک تهران آغاز کرد.

 

 

 

صهبا

صهبا خواننده 27 ساله ساکن تهران است. آهنگ حاضر با آهنگسازی بیداد آهنگساز هجده ساله شرکت صامت و شعری از پروین اعتصامی برای رادیو زمانه آماده شده است.

 

 

 

بگو نه 



ترانه بگو نه کاریست از گلاره که بر اساس شعری از معصومه ناصری ساخته شده و آهنگ آن را فرشاد ساخته و همراه گلاره نواخته است. این ترانه اولین بار هشت مارس 2006 اجرا شده است و از آن پس به شعار بخشی از فعالان جنبش زنان تبدیل شد.

به دستی که شلاق مرگه
به چشمی که فصل تگرگه
به پرونده زرد پاییز که برگه که برگه همه اش برگ برگه 

به اعدام بارون بگو نه
به تقدیر گریون بگو نه
به این سال و ماه شکسته به این سقف ویرون بگو نه! 

به رسمی که سرزندگی نیست
به فصلی که بارندگی نیست
به تاریخ تلخی که توش زندگی نیست 

نه بگو نه بگو نه
نه بگو نه بگو نه