دیپلماسی


گفت و گو با سعید شروینی، تحلیل‏گر مسایل سیاسی، پیرامون پارلمان اروپا و مصوبه‏های این پارلمان
انتخابات پارلمان اروپا، سمبل دموکراسی

لیدا حسینی‌نژاد: پارلمان اروپا یک نهاد رسمی قانون‏گذاری در اروپا است که به طور مشترک با شورای اروپا، به قانون‏گذاری و اتخاذ تصمیمات در اتحادیه می‏پردازد و به دلیل این‌که نمایندگان آن به‏طور مستقیم از سوی شهروندان انتخاب می‏شوند، سمبل دمکراسی در اتحادیه‏ی اروپا، به حساب می‏آید. اعضای پارلمان اروپا، هر پنج سال یک بار از طریق آرای عمومی، انتخاب می‏شوند. انتخابات این پارلمان، امسال از چهارم تا هفتم ژوئن در بیست و هفت کشور عضو اتحادیه‏ی اروپا، برگزار می‏شود. پیرامون پارلمان اروپا و انتخابات در پیش رو با سعید شروینی، تحلیل‏گر مسایل سیاسی در آلمان گفت و گو کرده‌ام.



در انتظار دیپلماسی اوباما

مجله تایم، ترجمه احسان نوروزی: «شایعاتی در پایتخت مطرح شده بود مبنی بر این‌که در کنار جرج میچل (فرستاده ویژه خاورمیانه برای رسیدگی به امور اسرائیل- فلسطین) و ریچارد هولبروک (مسئول رسیدگی به امور افغانستان- پاکستان)، دنیس راس هم که از دیرباز از مذاکره‌کنندگان ایالات متحده در امور خاورمیانه بود، به‌عنوان فرستاده ویژه اوباما در امور مربوط به ایران فعالیت خود را آغاز خواهد کرد تا به وعده‌ای که رئیس‌جمهور در جریان مبارزات انتخاباتی داده بود، جامه عمل بپوشاند: «مذاکرات مستقیم و پی‌گیرانه با تهران».»



«پس اگر او مسلمان بود چه می‌شد؟»

نیوزویک، ترجمه‌ی احسان نوروزی: هنگامی که باراک اوباما به عنوان کاندیدای برگزیده حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری (۲۰۰۸) معرفی شد، بدیهی بود که رقابت برای رسیدن به کرسی ریاست‌جمهوری به رفراندومی نژادی بدل خواهد شد. با این وجود، قرار نبود که این رقابت به مثابه سفری به سرزمین هراس‌ها و تعصبات مذهبی و تبعیض‌های نژادی باشد. اما چون بسیاری از آمریکایی‌ها این‌طور فکر می‌کنند که اوباما آن‌چنان که می‌نماید نیست، گویی چنین شده است. آن‌ها تردید دارند که مبادا در پس ظاهر مسیحی این کاندیدا، قلب یک مسلمان بتپد.



گفت و گو با چند کارشناس سیاسی داخل و خارج از ایران:
نظرات متناقض درباره‌ تحولات اخیر هسته‌ای

‌مریم محمدی: تغییر لحن رییس‌جمهور و برخی سیاست‌مداران ایران نسبت به آمریکا و سیاست‌های پیش رو در مسأله هسته‌ای باعث طرح این سؤال می‌شود که آیا تغییری در سیاست خارجی ایران در سطح جهانی به طور کلی و در رابطه با آمریکا به طور خاص به وجود می‌آید؟ این پرسش را با محمد عطریانفر، ابوالحسن بنی‌صدر، فرخ نگهدار، صادق زیباکلام و ناصر زرافشان در میان گذاشتم و پاسخ‌هایی متفاوت و بعضاً متناقض شنیدم.