به روايت شهرنوش پارسی پور


برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۲۳
مرجانه ساتراپى، فيروزه دوما

مرجانه، نويسنده ايرانى مقيم فرانسه يكى از اميدهاى جهانى ادبيات معاصر ايران است. او در آغاز با چاپ داستان تصويرى پرس پوليس شرحى از ماجراى دوران كودكى خود را كه مصادف با شكل گيرى جمهورى اسلامى بود به دست داد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۲۲
دل هاى انار

دل هاى انار به زبان انگليسى نوشته شده و با اين اميد كه خواننده انگليسى زبان با زندگى مرم ايران آشنا شود. رمان حد فاصل زمانى درازى را بر دوش مى كشد. قهرمان داستان در سال ١٢٩٩ به دنيا مى ايد تا به عنوان دخترى كه پس از چند دختر به دنيا آمده و پدر و مادرش را نااميد كرده به حيات خود ادامه دهد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۲۱
فريبا وفى (وفا)

وفى از اهالى آذربايجان است كه به تهران مهاجرت كرده اند. او در كار خود اين به اين مسئله نگاه مى كند و توجه به اين مسئله امرى ضرورى ست.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۲۰
بررسى آثار عمران صلاحى

شاعر، نويسنده و طنز پرداز قابل تامل ايرانى ديگر در ميان ما نيست. صلاحى طنز نويس يكى از محجوب ترين انسان هائى بود كه من به عمر خود ديده ام. يك بار اقبال آن را داشتم كه در يك نشست دوستانه او را ببينم و ببينم كه چه آرام و ساكت است.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۹
بررسی مجموعه كارهاى پرتو نورى علا

پرتو نورى علا نويسنده و شاعراست. مقاله نيز مى نويسد. او سال هاست كار مى كند و كار را جدى مى گيرد. در زمينه هاى مختلف ادبى كوشش مى كند بيانگر هستى زنانه اى باشد كه قيام كرده است.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۸
اشعار عاشقانه شاملو به زبان انگليسى

اين برنامه اختصاص به معرفى ترجمه اشعار عاشقانه شاملو به انگليسى، به همت فيروز پاپن، متين و كتاب خاطرات آذر محلوجيان و رمان سهيلا قدس طنيت دارد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۷
حوا صدايم مى زنند/ نام من ليلى ست

مينو نصرت، شاعر جوانی است که در "حوا صدايم مى زنند/ نام من ليلى ست" مجموعه اشعارى را گرد آورده كه ساختارى بسيار زنانه دارند. او مى كوشد منطق حيات زنانه را شكل بخشد و به ابعاد تفكر زنانه هويت بخشد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۶
گراناز موسوى

شاعره جوان و با ذوق ايرانى كه مقيم استرالياست پيوسته اشعارى سروده كه نشان مى دهد از اميدهاى ادب فارسى ست. شعر گراناز حامل ويژگى هاى شعر يك شاعر نوپرداز است كه به نوآورى باور دارد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۵
مردم شناسى اصطلاحات خودمانى

دانشمند و محقق ايرانى، دكتر محمود اكرامى، به بررسى فرهنگ جوانان ايران پرداخته و مى كوشد اصطلاحات ويژه اى را كه جوانان، به ويژه جوانان خراسان در گفتگو مورد استفاده قرار مى دهند گردآورى كند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۴
آهوان سم كوب

آهوان سم كوب مجموعه اشعارى كه يك به يك، به شخصيت هاى مختلفى كه در جمهورى اسلامى اعدام شده اند تقديم شده. بايد باور كرد كه نفيسى از شاعرانى ست كه با اسطوره مبارزه زندگى مى كنند و شعر را در خدمت مبارزه سياسى مى دانند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۳
نام ها و سايه ها

رمان نام ها و سايه ها، نوشته محمد رحيم اخوت، شرحى ست از زندگى يكى از نيروهاى سياسى ايران وابسته به حزب توده. رمان مى كوشد حالت نهيليستى اين شخصيت را كه سال ها از وطن دور بوده مورد بررسى قرار دهد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۲
هشتاد سال داستان كوتاه ايران

هشتاد سال داستان كوتاه ايران دربرگيرنده آثار شمار قابل تاملى از نويسندگان ايران است كه در سه جلد منتشر شده است. حسن عابدينى سال هاى فراوانى ست كه با چاپ آثار نويسندگان در مجموعه هاى مختلفى كه به چاپ رسانده مى كوشد خط سيرى از داستان نويسى معاصر ايران را به دست دهد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۱
ياد نگاره هاى زندان

سودابه اردوان، نقاش بسيار خوب ايرانى است كه ده سال از عمر خود را در زندان هاى جمهورى اسلامى سپرى كرده. او موفق شده بخشى از نقاشى هايش را از زندان بيرون بياورد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۱۰
مجموعه داستان «تك نفر»

كيوان فتوحى در مجموعه داستان «تك نفر» مى كوشد مسائل و مشكلات نظاميان ايران در جنگ عراق با ايران را مورد بررسى قرار دهد. مى توان گفت كه او اين كار را با موفقيت به انجام مى رساند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۹
وقتی هدايت مسخره می کند ...

شهرنوش پارسی پور اینبار از صادق هدايت می گوید و یکی از آثار او که چاپش در ايران ممنوع است. کتاب البعثه الاسلاميه علی البلاد الافرنجيه، که طنزنامه ای است درباره‌ی اسلام و عرب. اما پارسی پور با شيوه هدايت در مسخره کردن قوميت ها و مذاهب موافق نيست.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۸
چكاوك و داد

گروهى از عشاير درگير زد و خورد با حكومت مركزى هستند. ماجراى كتاب ا زلحظه اى آغاز مى شود كه حكومتيان در حال حمله و يورش و اهالى در حال مبارزه و دفاع هستند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۷
شيدا محمدى و آنيتا هيس

شيدا محمدى كتاب افسانه بابا ليلا را نوشته است. اين كتاب مى كوشد پسا مدرن باشد، و در چارچوب نثرى كه همانند زمزمه جويبار، بدون جهت گيرى مشخصى پيش مى رود جملات پر طنينى در باره ليلا نامى كه گويا خواهر راوى ست به رشته نگارش در مى آيد. آنيتا هيس، نويسنده دیگری است كه با چهره ويژه ابوريجين ها و چشمان آبى به جهان نگاه مى كند و هم خود را صرف مبارزه در راه حقوق ابوريجين ها كرده است.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی پور، شماره ۶
نشریه بررسى كتاب

بررسى كتاب در آغاز در ايران به چاپ مى رسيد و حامل بحث هاى جالبى بود كه ميان روشنفكران رخ مى داد. يكى از نمونه اين بحث ها گفتگوئى ست ميان نجف دريابندرى و عباس ميلانى. زمينه بحث به خودكشى آرتور كوستلر، كمونيست سابق اروپاى شرقى بازگشت مى كرد كه كتاب جنجال برانگيز "صفر تا بى نهايت" را درباره شرايط دردناك شوروى نوشته است.



هتل ماركوپولو و خانم‌های فرشته‌خو

شهرنوش پارسی‌پور کتاب‌های «هتل مارکوپولو» و «خانم‌های فرشته‌خو» نوشته‌ی خسرو دوامی را معرفی می‌کند.



كيميا خاتون

معرفی کتاب «کيميا خاتون» نوشته‌ی سعيده قدس از شهرنوش پارسی‌پور