۱۳ مرداد ۱۳۸۸
-
کجا داشتی میرفتی؟
ابتدا: میگويد سلمانیها وقتی بيكار میشوند، سر همديگر را میتراشند. ظاهرا براي هر دولتی هم وقتی هست كه در آن راحتتر از هر كار ايجاد سازمانها و وزارتخانههای جديد، تغييرنام قبلیها و ادغام قبلیها و جديدها در يكديگر است. وزارتخانهای كه تازه پارسال تأسيس شده، امسال در سازمان جديدالتأسيس ديگری ادغام میشود و هر دو هم احتمالاً تا سال ديگر منحل میشوند. ظاهراً در اين تأسيس و ادغام و انحلال دائمی و هميشگی، چندان هم قائل به ربط نيستند.
|
۲۴ تیر ۱۳۸۸
-
روزهای تعلیق حزباللهیها
این روزها با بعضی از دوستان در ایران که حرف میزنم از دوستان و آشنایان حزباللهیشان میگویند که در یک ماه اخیر بریدهاند. به ویژه از خود رهبر. ظاهراً خطبههای نماز جمعه رهبر و برخوردهای خشنی که در خیابانها شد، تأثیرش را گذاشته. این نکته یکی از جدیترین نشانههایی است که به من میگوید این بار با بارهای پیش خیلی زیاد فرق دارد. محمد نوریزاد، یادداشتی در وبلاگش نوشته که به نظر من خیلی مهم است. وقتی کار به جایی میرسد که نوریزاد اینها را «مینویسد»، یعنی توی دل خیلیها تکان خورده.
|
۱۶ تیر ۱۳۸۸
-
تدارکها برای تظاهرات ۱۸ تیر در ایران
مجموعهای از مطالب پیرامون آماده شدن گروهی از مردم در ایران و کشورهای دیگر برای تظاهرات اعتراضی به مناسبت سالگرد واقعه ۱۸ تیر و حمله به کوی دانشگاه تهران
|
۱۱ تیر ۱۳۸۸
-
هنرمندان ايرانی مقيم هلند در همبستگی با مردم ايران
شماری از هنرمندان ايرانی مقيم هلند برای ابراز همبستگی با مردم ايران و خواستههايشان برای دموکراسی و عدالت اجتماعی، برنامهای اجرا خواهند کرد. اين برنامه، يکشنبه آينده، پنجم ژوييه ۲۰۰۹، ساعت سه بعد از ظهر در کليسای Mozes & Aaronkerk در مرکز آمستردام برگزار خواهد شد. اين هنرمندان به ارائه آثار خود خواهند پرداخت: فرشاد آريا (فيلم)، پژمان اکبرزاده (پيانو)،بابک اميری (گيتار و آواز)، سوسن رضايی (داستان)، نارسيس زهره نسب (شعر)، پروين صاحب ديوانی اخباری (آواز)، مهرناز صالحی (آواز)، حميد طباطبايی (پيانو)، رضا علامهزاده (فيلم)، ناصر فاخته (شعر) و نفيس نيا (شعر).
|
۱۰ تیر ۱۳۸۸
-
دعوت به تظاهرات ـ ایرانیان کلن
ما عده ای از ایرانیان در کلن که تا به حال به کمک دیگر هموطنانمان در ایالت نورد راین وست فالن پنج حرکت اعتراضی بزرگ را در کلن تدارک دیدیم تصمیم داریم به همراه دیگر ایرانیان اروپا روز شنبه به جمع ایرانیان در بلژیک بپیوندیم و فریادمان را در مقابل پارلمان اروپا به گوش دولت های اروپایی برسانیم و از آنها بخواهیم که دولت احمدی نزاد را به رسمیت نشناسد و آن را تحریم کنند و هیچگونه قراردادی را با آنها نبندند تا زمانی که دولتی با انتخابات آزاد و نظارت بین المللی در ایران حاکم باشد.
|
۲۴ خرداد ۱۳۸۸
-
نتایج واقعی انتخابات از زبان ابراهیم امینی
ابراهيم امينی عضو هيئت رئيسه مجلس ششم و عضو ستاد مهدی كروبی نتايج واقعي انتخابات رياست جمهوری دهم را اعلام كرد. امينی در نامهای خطاب به ملت نوشت: دوستان عزيز اين آمار واقعی آرای مردم ايران است. از دیروز این آمار در سایتهای اینترنتی به نقل از عده ای از کارکنان وزارت کشور نقل شده بود.
|
۱ خرداد ۱۳۸۸
-
درخواست اعتراض تاییدشدهها به ردصلاحیت زنان
«همگرایی جنبش زنان ایران برای طرح مطالبات در انتخابات» با صدور بیانیه ای از کاندیداهای تایید صلاحیت شده درخواست کرد که به ردصلاحیت کاندیداهای زن اعتراض کنند. در این بیانیه آمده: «به کاندیداها اعلام میکنیم اگر امروز نخواهید در برابر اولین سدی که در برابر حضور و مشارکت زنان و حقوق برابر آنان ایجاد شده اقدامی کنید، بیشک فردا نیز که به کرسی ریاست جمهوری برسید، در برابر وعدههای خود در مورد مطالبات زنان با چنین سدهایی به کرات مواجه خواهید شد و بدون تردید امکان تحقق خواسته های زنان هموطن تان، وجود نخواهد داشت.»
|
۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸
-
صفر و صد یا کمی بهتر؟
محسن مخملباف: اکنون دوباره یک فرصت دیگر است که میتواند بر تاریخ ایران، حداقل ٤ سال، و حداکثر خدا می داند تا کی! اثر کند. آن ها که پای صندوق نمیروند، سهم خود را از وضعی که بعدا پیش میآید، فقط در خیال خود کم میکنند. و میخواهند اگر دوباره وضع صد در صد مطلوبی پیش نیامد، بگویند: ای بابا! تقصیر ما نبود. ما که اصلا در انتخابات شرکت نکردیم.
|
۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۸
-
سه سال با دلارا دارابی
آسيه امينی: ننوشتن از گزارشی که راوی آن سه سال با امید و اطمینان آن را دنبال کرده و با آن زندگی کرده است، آسان نیست. پایان این داستان هرگز آنگونه نشد که ما امید داشتیم. اما بازخوانی آن شاید به دختران و پسران نوجوان محکوم به اعدام از اینرو کمک کند که بدانیم ترازوی عدالت، یک ماشین مکانیزه نیست که خودبخود حق را تمیز بدهد. قانون و نظارت قانونی لازم است تا بدانیم روند دادرسیهای ما چگونه طی میشود.
|
۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۸
-
انتظار از رییسجمهور آینده
اگر رییسجمهور فقط یک روز جای خودش را با من عوض کند، آن وقت میداند که شطرنجبازی کردن در پارک چه مشکلاتی دارد؛ پلیس گیر میدهد، ساعتها بازجوییاش میکند، شطرنجباز از خانه سفید به سیاه میافتد، به یاد اجاره صاحبخانه... حال حاضر قهرمان ما بیکار است و با کمکهای مردمی زندگی میکند (قرض سابق). من اصولاً اهل رای دادن نیستم، زیرا شناسنامهام قلم خوردگی پیدا میکند، چون اگر میخواستم سالها پیش ازدواج میکردم.
|
۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸
-
حاج محسن؛ کلاشِ بیماشه؟
نهم اردیبهشت ماه، محسن رضایی از حضورش به عنوان نامزد در دهمین دور انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. از خود میپرسم کدام محسن؟ «آن محسن» یا «این محسن»؟ من سه دوره را بهخاطر دارم که محسن رضایی کاندیدا شده و بعد انصراف داده است. نوشتم سه دوره؛ شاید بیشتر بوده و شاید هم من زیاد حساب کردم. «آن محسن»؛ محسنی است که مرا یاد کلاشنیکف میاندازد. آن محسن رضایی در عرصه سیاسی- نظامی وزنهای بس سنگین بود. جوانیاش را یا در گروه منصورون و انجام عملیات ضد حکومت پهلوی گذراند و یا در جبههها جنگید.
|
۲۷ فروردین ۱۳۸۸
-
«کنترل پیامک، فرقی با استراق سمع ندارد»
بهمن کشاورز، وکیل دادگستری: اظهارنظر اخیر وزیر محترم اطلاعات درباره «رصد کردن» پیامکها چند نکته حقوقی را به ذهن میآورد. مواردی مانند پیامک و MMS، در محدوده کلی مکالمات و مخابرات قرار دارد، پس ورود به آنها به هر حال «تجسس» محسوب میشود و از آنجا که همواره قوانین را باید در راستای آزادیهای فردی و اجتماعی تفسیر کرد، حتی عدم صراحت اصل ۲۵ (که البته چندان هم نمیتوان گفت که قانون در اینمورد عدم صراحت دارد و برخی معتقدند قانون اساسی در مورد این مساله کاملا صریح است) مجوز اقدامات غیرقانونی که باعث محدود شدن یا از بین رفتن حقوق و آزادیهای فردی و اجتماعی میشود، نمیتواند باشد.
-
«لیست ۱۹۰ نفره طنزپردازان تخریبگر را منتشر كنید»
فرورتیش رضوانیه، در واكنش به انتشار خبری مبنی بر آغاز به كار ستاد جنگ روانى علیه دولت نهم، با بیان این كه اكنون تعداد طنزپردازان كشور از انگشتهای دست هم كمتر است، گفت: «معلوم نیست ۱۹۰ نفری كه گفته شده با ستاد تخریب همكاری میكنند، چه كسانی هستند و از كجا آمدهاند.» رضوانیه که در سابقه خود طراحی دروغ ۱۳ کج بودن برج میلاد را نیز دارد با تأكید بر این كه دستمزد ماهی ۸۰۰ هزار تومان برای تخریب، مانند شرخری است، از مسوولان خواهش كرد تا برای جلوگیری از هزلپردازی و سوءاستفاده از طنزنویسها، لیست ۱۹۰ نفری را اعلام كنند.
|
۲۶ فروردین ۱۳۸۸
-
پشت پرده انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال
انتخاب محمد مایلیکهن، سرمربی سایپا، بهسمت مربیگری تیم ملی باز هم این شائبه را ایجاد کرد که سایپا، اسپانسر تیم ملی، سرمربی تیم را تحمیل میکند اما خب، همهچیز شائبه و حدس و گمان بود. نماینده زنجان در مجلس پرسید که اگر این مربیان خوب هستند، پس چرا سایپا آنها را برای خود نگه نمیدارد؟ اما پاسخ این سوالات را نه سایپا که فدراسیون داد. فدراسیونیها قاطعانه میگویند مایلیکهن، منتخب اعضای هیاترئیسهاش است اما خب، کمتر کسی آن را باور دارد. دیروز اما یک شایعه باورنکردنی در محافل ورزشی پیچید.
|
۲۴ فروردین ۱۳۸۸
-
ماجرای ترک سیگار میرحسین موسوی
یکی از نزدیکان میرحسین موسوی در گفت و گو با سایت «آینده» گفت: «مهندس موسوی در دوره اول نخستوزیری، به مصرف سیگار عادت داشت و روزانه تعداد زیادی سیگار میکشید و حتی به خاطر دارم در برخی از مواقع که ایشان فرصت خرید سیگار را نداشت، از غلامرضا آقازاده که در آن دوره در نخستوزیری کار میکرد، میخواست که برایش سیگار تهیه کند. یک روز که برای ملاقات مهندس موسوی به نخستوزیری رفته بودم، دیدم مهندس موسوی در مدت زمان طولانی جلسه، سیگاری روشن نکرد و ظاهراً سیگار را کنار گذاشته است.»
|
۲۳ فروردین ۱۳۸۸
-
انتقاد شدید روزنامه جمهوری اسلامی از قانونگریزی دولت
در روزهای پایانی هفته گذشته اخباری بر روی خروجی برخی خبرگزاریها قرار گرفت مبنی بر اینکه بانک مرکزی ۹ هزار میلیارد تومان اسکناس منتشر خواهد کرد. تصویر اسکن شده مجوز بانک مرکزی که روز جمعه منتشر شد، نشان میداد در ذیل این مجوز امضای معاون اول رییس جمهور قرار دارد و این نقض آشکار قانون پولی و بانکی کشور به حساب میآید. چرا که بنا به تصریح مقامات بانک مرکزی شورای پول و اعتبار حتی پس از مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکنون جلسهای نداشته است تا مصوبهای داشته باشد. از این رو امضای معاون اول رییسجمهور در ذیل مصوبه انتشار اسکناس، فاقد وجاهت قانونی است .
|
۱۹ فروردین ۱۳۸۸
-
جمع کردنیها
شهرام شکیبا: سالهاست که هرکس کاندیدا میشود درباره جمع کردن، ملغی کردن، فسخ کردن، از ریشه درآوردن، بساط برچیدن و... صحبت میکند و این مؤید این نکته است که مردم به این چیزها بیشتر رأی میدهند تا ادامه هر چیزی که در جریان است؛ لذا همه چیز خوب است! در ادامه همین شیوه میرحسین موسوی هم در مصاحبه مطبوعاتیاش گفت: اگر رییسجمهور بشوم طرح امنیت اجتماعی را جمع میکنم.
چون سایر کاندیداهای احتمالی هم بالاخره یک جایی مصاحبه مطبوعاتی میکنند، برخی از «جمع کردنیها» را پیشنهاد میکنیم.
|
۱۱ فروردین ۱۳۸۸
-
آنها باید تنبیه شوند یا علی دایی؟
در خارج از کشور بسیاری از مردم جهان، ایران را با علی دایی میشناسند. او برای عزّت ایران از جان مایه گذاشته و سزاوار نیست اکنون هر که از راه میرسد عقدهگشایی کند و «فتاده را پای زند.» در هر حال غرض این است که در کدام بخش ما به استانداردهای جهانی نزدیک شده ایم که الان انتظار داریم در فوتبال به این درجات برسیم؟ از سوی دیگر بهنظر شما خودروسازی که ماشین های بیکیفیت بدون حدّاقلهای ایمنی و استانداردهای زیستمحیطی تولید میکند و سلامت مردم را در همه ابعاد تهدید میکند و جالبتر اینکه بر سر مردم منّت هم میگذارند که که قیمت این خودرو ها را در سال جدید افزایش ندادهاند!! به نظر شما صدمه این افراد به کشور بیشتر است یا علی دایی؟! به نظر شما این افراد برای تعویض سزاوارترند یا علی دایی؟ مسوولینی که آن افتضاح را در المپیک به بار آوردند باید تنبیه شوند یا علی دایی؟
|
۳ فروردین ۱۳۸۸
-
انتقاد ایسنا از تحویل سال بیصدای تلویزیون
پخش برنامههای روزهای نخست سال ۸۸ با اتفاقاتی همراه بوده است كه از جملهی آنها میتوان به پخش نشدن سریالهای نوروزی به جز «ماه عسل» تا دوم فروردین ماه و هم چنین تبلیغات پی در پی ویژههای نوروز كه گاه چندین بار در فاصله كوتاه تكرار میشود، اشاره كرد. به گزارش ایسنا، ویژه برنامههای تحویل سال ۸۸ شبكههای سیما همانند سال گذشته با دعوت از خوانندگان و بازیگران همراه بود البته شبكههای تهران و سه از نقاط دیگر كشور مانند كیش نیز برنامه پخش میكردند. این شبكهها هنگام تحویل سال تنها با اعلام ورود به سال جدید ،این موضوع را به اطلاع بینندگان رساندند و از پخش موسیقی مرسوم این لحظه كه با آلاتی مانند سرنا نواخته میشود، خودداری كردند.
|
۱۳ اسفند ۱۳۸۷
-
کنفرانس مطبوعاتی برای آزادی عالیه اقدامدوست
«حبس فعالان زن، حبس جنبش زنان ایران نیست.» گروههای مختلف جنبش زنان ایران این شعار را روی پوستری برای آزادی عالیه اقدام دوست،یکی از فعالان جنبش زنان که اکنون در زندان اوین است، نوشتهاند .این گروه ائتلافی در آستانه هشت مارس، روز جهانی زن، کنفرانس مطبوعاتی وکلای فعالان زن در زندان و در آستانه زندان را در حالی برگزار کردند که عالیه اقدامدوست، زینب بایزیدی، شهناز غلامی، روناک صفارزاده از فعالان جنبش زنان در زندان به سر میبرند و بسیاری از فعالان دیگر این حوزه نیز در روندی که دادگاهها در پیش گرفتهاند در آستانه زندانی شدن هستند.
|
۹ اسفند ۱۳۸۷
-
کمپین یک میلیون امضاء، دستاوردها و انتقادها
چندی پیش در خانه فرهنگی دهخدا در برلین، جلسات سخنرانی و بحث پیرامون کمین یک میلیون امضاء برگزار شد که در آن رضوان مقدم، از فعالان جنبش زنان و مدافعان حقوق بشر در ایران و از پیشگامان کمپین یک میلیون امضا، فریبا داوودی مهاجر، روزنامهنگار، فعال جنبش زنان و دکتر مهرداد درویشپور، استاد جامعهشناسی و پژوهشگر مسائل زنان سخنرانی کردند. متن کامل این سخنرانیها در سایت تهیه منتشر شده است. رضوان مقدم در سخنرانیاش گفت: «افرادی که به این اعتراض دارند که چرا کمپین، حجاب را مطرح نمیکند، خودشان یک کمپین ضد حجاب راه بیندازند. منتظر چه هستند؟ این دفعه آنها اقدام کنند و ما آنها را همراهی خواهیم کرد. البته مساله ضرورت دارد، زیرا مطابق اعلامیه حقوق بشر، حق انتخاب پوشش حق هر انسانی است.»
|
۷ اسفند ۱۳۸۷
-
«تصویر تهرانِ امروز، زشت است»
پرویز جاهد، فیلمشناس و منتقد حرفهای سینما ست. وی ساکن انگلیس است، اما هر ساله به مناسبت ایام جشنواره فیلم فجر یا انجام کارهای حرفهای به ایران سفر میکند. جاهد، در گفت و گویی با خبرگزاری محیط زیست میگوید: «این تصویر الان تهران نه تنها دوستداشتنی نیست، بلکه بسیار زشت است. آدم در شهر و مسیرش هیچ بنای زیبایی را نمیبیند. هر سفر بیشتر از قبل درمسیر رفت و آمدهایم احساس میکنم توی مجموعهای از آهنپاره و فلز وسیمان خفه میشوم. این حس من از تهران امروز است، علاوه بر همه آلودگیهای صوتی و آلودگی هوا که تحملش سخت است.»
|
۱۹ بهمن ۱۳۸۷
-
از نوفل لوشاتو تا ورسای؛ گفت و گو با ابوالحسن بنیصدر
معصومه ناصری: دیدار با ابوالحسن بنیصدر، چیزی بیش از یک کنجکاوی ژورنالیستی بود. برای ایرانیها او نه فقط معروفترین سیاستمدار تبعیدی ایران که بخشی از تاریخ انقلاب ایران است. ابوالحسن بنیصدر گرچه تحصیلکرده سوربن است اما «آیتالله زاده»ای است که به واسطه سابقه خانوادگی مذهبی و نیز دوستی پدرش آیتالله نصرالله بنیصدر با آیتالله خمینی، مناسبات حاکم بر فضای مذهبی ایران را میشناسد.
|
۱۷ دی ۱۳۸۷
-
تیزر تلویزیون فارسی بیبیسی
از مدتها پیش خبرهایی دربارهی راهاندازی تلویزیون فارسی بیبیسی منتشر شد. گویا مدیران این رسانهی قدیمی، تعدادی از چهرههای برجستهی عرصه رسانه را گردهم آوردهاند تا یک تلویزیون خبری- تحلیلی متفاوت را راه بیندازند. در تیزری که اخیراً پخش شده و در یوتیوب هم قرار گرفته، ویترینی از برنامههای تلویزیون فارسی بیبیسی عرضه شده است. در این تیزر حدوداً هفت دقیقهای، چند تن از روزنامهنگاران شناخته شدهی ایرانی، از بیبیسی فارسی به شما سلام میکنند. تماشای این تیزر، خالی از لطف نیست.
|
۸ دی ۱۳۸۷
-
پیروانی: ۵۰۰ میلیون هم بدهند، لهجهام را عوض نمیکنم
براى معرفى غلامحسين پيروانى كار مشكلى ندارى. همه او را مىشناسند. شاغلام سالهاست در سطح اول فوتبال اين مملكت براى خودش اسم و رسمى به هم زده و طرفداران بسيارى دارد و اين حرف نه اغراق است، نه حرفى به گزاف. غلامحسين پيروانى خودش معرف خودش است، وقتى كه مىگويد: «با خدا باش و پادشاهى كن، بىخدا باش و هرچه خواهىكن» معرفى متولد سال ۱۳۳۲ محله فخرآباد شيراز را همين جا تمام مىكنيم و مىرويم سراغ حرفهاى - مثل هميشه شنيدنى- شاغلام...
|
۲۹ آذر ۱۳۸۷
-
سرخاک فريدون آدميت به شهادت بايستيم
رضا براهنی: زانو زدن آدميت در برابر واقعيت تاريخ انقلاب و جهانبينىهاى حاكم بر آن و منبعث و منعكس از آن، و نگارش پروسواس تاريخ انديشه و انديشمندان انقلاب مشروطيت، يكى از مهمترين پديدههاى فكرى عصر ماست. اشتباه نكنيم در ابعاد او: او هگل و ماركس و نيچه و هوسرل و سارتر و ماكس وبر و غيره نبود. و ضرورتى هم نبود كه باشد. و اين را هم بايد گفت كه او، كه نقد انديشهى تاريخى مىكرد، خود مىتوانست موضوع نقد انديشهى تاريخى باشد. او فصلى در نقد تاريخى گشوده كه خود نيز بخشى از آن است: آزادهاى فارغ از حُب و بغض، و سرسپردهى واقعيت و انديشهى واقعيت تاريخى. پس به او نيز بايد فارغ از حب و بغض نگريست.
|
۲۱ آذر ۱۳۸۷
-
سانسور کتابهای درسی
احمد شیرزاد: «اگر بخواهیم آسیب های نظام سیاسی را رتبهبندی کنیم، در راس آنها باید از عدم مشروعیت نظام سیاسی یاد کرد که بخشی از آسیبهای دیگر معلول این آسیب هستند. بخشی دیگر نیز از آن جهت آسیب شناخته میشوند که مشروعیت نظام را از بین می برند.» اینها جملاتی هستند از آخرین فراز کتاب «مطالعات اجتماعی» سال اول دبیرستان تحت عنوان «آسیب های نظام سیاسی» که در چاپ ۱۳۷۸ حذف شده اند، یا بهتر بگوییم به تیغ سانسور گرفتار آمدهاند. روشن نیست چه کسی دستور حذف درس هفتم از فصل پنجم کتاب اجتماعی سال اول دبیرستان یعنی فراز ذکر شده را داده است.
|
۱۶ آذر ۱۳۸۷
-
چامسکی، روشنفکر ناراضی در هشتاد سالگی
عبدی کلانتری: نوآم چامسکی امروز هشتاد ساله شد. اگر فعالیت نوآم چامسکی و آنچه او در انتقاد از دولت خود گفته و نوشته، در کشوری استبدادی در جهان سوم صورت میگرفت، چامسکی در همان ابتدای کار به عنوان خائن و توطئهگر علیه امنیت ملی دستگیر میشد؛ او را به زور به سکوت میکشاندند یا میکشتند. وجود روشنفکری از نوع چامسکی در کشورهایی چون عربستان سعودی، ایران، مصر، و سوریه غیرممکن است. اما چامسکی در آمریکا نه تنها کرسی برجستهی خود را در دانشگاه «ام آی تی» با بالاترین حقوق و مزایا حفظ کرده، بلکه از همین جایگاه، لبهی تیز انتقادات خود را متوجه دولتهای اسراییل و ایالات متحده کرده است.
|
۲۷ آبان ۱۳۸۷
-
نقدی بر دیدگاههای گنجی در باب اسلام و قرآن
دکتر ابوالقاسم فنايی: عذری که گنجی میکوشد از طریق آن حیوان خواندن دگراندیشان و مباح شمردن خون آنان توسط پیامبر را توجیه کند، دقیقاً همان توجیهی است که اقتدارگرایان با تمسک به آن برخورد غیر اخلاقی و ضد انسانی خود با دگراندیشان را توجیه میکنند. اینان مگر غیر از این میگویند که ما در حال جنگ هستیم و اسلام در خطر است و برای حفظ اسلام ما ناگزیریم دگراندیشان را قلع و قمع کنیم.
|
۱۶ آبان ۱۳۸۷
-
انقلابی دیگر در بلاگچرخان گوگلریدر
مهدی جلیلخانی، نویسنده وبلاگ بوی کاغذ، از انقلابی دیگر در گوگل ریدر خبر داده است. با استفاده از کدی که در این وبلاگ ارائه شده، امکان گستردهای برای لینک دادن به مطالب دیگر رسانههای خبری و وبلاگها فراهم میشود.
|
۱۳ آبان ۱۳۸۷
-
اعلمی: رییسجمهور و کردان باید با هم استیضاح شوند
اکبر اعلمی، نماینده مردم تبریز در مجلس هفتم در وبلاگ خود به نقدِ علی کردان و احمدینژاد پرداخته و نوشته است: «شخصاً اگر در مجلس حضور داشتم وزیر کشور را همراه با رییس جمهور حامی وی برای استیضاح به مجلس فرامی خواندم تا شاید از این طریق آب رفته به جوی بازگردد و نام مجلس کم و بیش دوباره یادآور مجالس دوران مشروطیت شود».
|
۷ آبان ۱۳۸۷
-
احمدی نژاد: مدرک جعلی مساله مهمی نیست، خیلی ها دارند
علی مطهری با اشاره به این که «در مورد مسئله کردان با احمدی نژاد به توافق نرسیدیم» به انتخاب گفته است: رییس جمهور در این دیدار اصرار داشتند که ما مسئله ی استیضاح آقای کردان را رهاکنیم چرا که ایشان استیضاح وزیر کشور را به صلاح کشور نمی دانستند. رییس جمهور به من گفتند که «اگر فرضاً مدرک آقای کردان جعلی باشد، مسئله ی مهمي نيست زيرا ده ها نمونه از اين امر در كشور وجود دارد»
|
۴ آبان ۱۳۸۷
-
پرونده بررسی پدیده «متلک گویی»
«چرا بررسی پدیده "متلک گویی" اهمیت دارد»، «گزارشی درباره متلک پرانان و پدیده متلک پرانی در سطح شهر»، «شیوه مدرن نیویورکی ها برای مبارزه با متلک گویی به زنان»، «ای کاش انتخاب با ما بود»، و «گفت وگو با دکتر حسین قاضیان جامعه شناس، متلک پرانی به مثابه نهاد اجتماعی» عناوین مطالب پرونده روزنامه اعتماد درباره پدیده «متلک گویی» هستند.
-
کاهش بهای نفت زنگ خطری برای سیاست انبساطی دولت
دیپلماسی ایرانی: اقتصاد ایران از هر جهت ضربه پذیر است. اکنون با کاهش قیمت 50 تا 60 درصدی نفت روبرو هستیم و این زنگ خطری برای ایران خواهد بود که سیاست های پولی و مالی انبساطی را اعمال کرده و اکنون قصد دارد یارانه ها را بین مردم توزیع کند، ضمن آنکه کسری بودجه دولت به نقل از مقامات ذی ربط حدود سی هزار میلیارد تومان است و اکنون باید حدود هشت میلیارد دلار دیگر بنزین وارد کشور شود.
|
۲ آبان ۱۳۸۷
-
بی بی سی فارسی جوان و امروزی
وبسایت بخش فارسی بی بی سی پوست انداخته و نونوار شده است و آشکارا رو به رسانه های جدید و مخاطبان جوان دارد. قدم بعدی هنوز مانده است: مشارکتی شدن. بچه های بی بی سی تا همینجا خسته نباشید.
|
۲۹ مهر ۱۳۸۷
-
فتوای تکفیر در برابر پرسش
در حالی که اکبر گنجی، فقط به موضوع عقلانیت گزارههای ایمانی پرداخته، در این رابطه در مورد برخی امور ایمانی نظیر "وحی" یا "امام زمان" پرسش طرح کرده، و سخت کوشیده است بنماید که این گونه پرسشها در سنت تفکر اسلامی هم سابقه دارند، با واکنش تند یک آیتالله پرنفوذ قم مواجه شده است.
|
۲۸ مهر ۱۳۸۷
-
یاد پایدار اردشیر محصص
محصص تصویرگر دوران ما بود. خاموش و بی اعتنا و بی خیال از کنار تلاطم و هیاهوی زمانه نگدشت و این چنین بود که هر آنجا که می بایست و می شایست خط ها و نقش ها و رنگ های قلم او فریاد خشم بر آوردند و آوای همدردی سرودند. با زمان و در زمان خود زیست. محصص روشنگری، روشن بینی، روشنی و روشنائی بود. هنرمندی از دودمان عادلان و بیداردلان و ترقیخواهان و نوآوران. با تقوی و در اخلاق زیست.
|
۲۶ مهر ۱۳۸۷
-
«پندار» بازگشت
سایت «پندار» که از قدیمیترین پایگاههای اینترنتی ایران محسوب میشود، پس از یک سال و نیم وقفه، بار دیگر فعالیت را از سر گرفته است. ادبیات، سینما، موسیقی، رسانه و زندگی از جمله موضوعات کاری این سایت است. در دور تازه فعالیت پندار، نسخه موبایلی این سایت هم ارائه شده است.
|
۲۳ مهر ۱۳۸۷
-
سومین جشنواره فیلمهای ایرانی در هلند
سومین جشنواره فیلمهای ایرانی در هلند روز جمعه هفدهم اکتبر با نمایش فیلم سه زن در شهر رتردام افتتاح میشود و طی سه روز حدود 30 فیلم کوتاه، انیمیشن،مستند و بلند را به نمایش میگذارد. یک فیلم از مصطفا هروی همکار زمانه نیز در میان فیلمهای کوتاه جشنواره است.
-
محصص، بیضایی و هدایت
مانا نیستانی: استفاده آگاهانه او از مؤلفه هاي نقاشي قاجار و کاراکترها و فضاهاي تاريخي، وراي علاقمندي به ريشه هاي هنر ايراني، بازتابنده نگاه پرسشگر و منتقدانه او به جامعه ايراني است که انگار نهال هرز دردهاي تاريخي اش را آبياري کرده، به درختي بدل ساخته و در سايه اش لميده است. محصص، در بهترين آثارش ريشه هاي اين درخت بي بار و ثمر را نشانه مي رود همانطور که بيضايي در نمايشنامه هاي اش و هدايت در داستان هاي اش چنين مي کنند..
|