نهادهای بين المللی


گزارشی درباره گردهمایی «۲۰ سال پس از کشتار زندانیان وجدانی در ایران» در آمستردام
اولین بزرگداشت عفو بین‌الملل درباره اعدام‌های ۶۷

روز شنبه، سی‌ام اوت ۲۰۰۸، سازمان عفو بین‌الملل پس از ۲۰ سال، اولین بزگداشت در مورد کشتار ۶۷ زندانیان سیاسی در ایران را با همکاری رادیو زمانه و کمیته یادبود قربانبان برگزار کرد. آمستردام تنها شهری بود که در آن سازمان عفو بین‌الملل همایشی در این زمینه داشت.



معرفی و بررسی کتاب "چون قطره برسنگ"
چهل سال با سازمان عفو بین الملل

سازمان عفو بین‌الملل به عزم و کوشش یک حقوقدان انگلیسی به نام پیتر بننسون تشکیل شد. با خواندن یک گزارش در مورد وضعیت دو دانشجوی پرتغالی در دوران دیکتاتوری سالازار، طرح یک جنبش و سازمانی، که بعدها سازمان عفو بین‌الملل نامیده شد، در ذهن بننسون شکل گرفت. این دو دانشجو به جرم «نوشیدن به سلامتی آزادی» به هفت سال زندان محکوم شده بودند. باید کاری صورت می‌گرفت تا رژیم سالازار وادار شود آن دو زندانی را آزاد کند. طرح بننسون این بود . . .



مقاله‌ای از طاهر بن جلون نویسنده فرانسوی
استفاده از بمب‌های خوشه‌ای را ممنوع کنید!

طاهر بن جلون / شهرزاد سامانی: سازمان دیده‌بان حقوق بشر، فیلمی چند دقیقه‌ای بدون شرح تهیه کرده است. فقط کافی است به این تصاویر نگاه کنید تا بفهمید این سلاح‌ها چه اندازه خطرناک، موذی، ساکت، فروتن و به‌موقع خود، کشنده هستند.



تجلیل از مدافعان حقوق شهروندی در روز جهانی حقوق بشر

امسال به مناسبت روز جهانی حقوق بشر از طرف اتحادیه بین‌المللی حقوق بشر آلمان، مدال کارل فون‌اوسیتسکی به «تیم‌های حقوقی» اهدا شد. این کار قدردانی از وکلا و حقوق‌دانانی بود که با سازمان‌دهی و ارائه خدمات فوری و ضروری حقوقی به تظاهرکنندگان و منتقدان سیاست جهانی‌سازی، گام باارزشی را در دفاع از حقوق شهروندی پایه گذاشتند.



حقوق بشر از آن همه

در سحرگاه روز جمعه ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ مجمع عمومی سازمان ملل در پاریس بیانیه ۳۰ ماده‌ای حقوق بشر را که پیش‌نویس آن توسط کمیسیون حقوق بشر تهیه شده بود، تصویب کرد و این روز را روز جهانی حقوق بشر اعلام کرد تا «از این طریق، هر فردی و همه سازمان‌های جامعه در هر زمانی این بیانیه را موضوع حال بدانند.»



جزئیات قطعنامه نقض حقوق بشر توسط ایران در سازمان ملل

پیش‌نویس قطعنامه کانادا که در آن ایران به نقض حقوق بشر متهم شده، شامگاه سه‌شنبه به وقت نیویورک در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. به این ترتیب قطعنامه مذکور برای رأی نهایی در اختیار مجمع عمومی سازمان ملل قرار خواهد گرفت. در رأی‌گیری برای این پیش‌نویس ۷۲ کشور رأی مثبت، ۵۰ کشور رأی منفی و ۵۵ کشور رأی ممتنع دادند



گفتگو با موریس کاپیتورن، گزارش‌گر سابق حقوق بشر سازمان ملل در حوزه ایران
«مرتضوی، آبروی ایران را به خطر انداخته است»

دکتر موریس کاپیتورن، استاد حقوق دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا، به مدت هفت سال گزارش‌گر سازمان ملل در حوزه حقوق بشر در ایران بود. وی در گفتگو با رادیو زمانه در مورد پرونده مرگ زهرا کاظمی، می‌گوید: «من در گزارشی نوشتم که آقای مرتضوی باید به به دادگاه فرستاده شود و معتقدم وی آبروی ایران را در عرصه بین‌المللی به خطر انداخته است.»



اکبر گنجی و جایزه «جان هامفری»

در خبرها شنیدیم که اکبر گنجی نویسنده و منتقد ایرانی برنده‌ی جایزه‌ی آزادی «جان هامفری» سازمان حقوق دموکراسی سال ۲۰۰۷ شد. جایزه‌ی «جان هامفری» مربوط به کسی‌ست که‌ پیش‌نویس بیانیه حقوق بشر را تهیه کرده و یکی از معتبرترین جایزه‌های حقوق بشر در دنیاست. اکبر گنجی مستقیم پشت خط رادیو زمانه در مورد این جایزه و فعالیت‌هایش می گوید.



آمار عفو بین‌الملل از اعدام‌های ۲۰۰۶

سازمان عفو بين‌الملل دیروز، جمعه، در گزارشی اعلام کرد که مجازات اعدام در سال گذشته در جهان، در حالی کاهش يافته است که ۹۱ درصد اعدام‌ها در سراسر کره زمين، تنها در شش کشور رخ داده است. آمار سالانه‌ی مجازات...



گزارشگر موضوعی به‌جای نظارت نزدیک

از جمله تصمیمات نشست اخیر شورای حقوق بشر، که با انتقادات فراوانی همراه شد، استفاده از گزارشگران موضوعی به‌جای پی‌گیری نزدیک نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف و تعیین گزارشگر ویژه بود. حسین ماهوتیها می‌گوید «معلوم شد که اصلاحات در سیستم حقوق بشر سازمان ملل کافی نبوده و باید تلاش برای بهبود حقوق بشر در جهان را بیش از پیش ادامه داد».



رسیدگی نزدیک به پرونده ایران از دستور کار شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

روز دوشنبه، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، پیشنهاد خروج نظارت و رسیدگی نزدیک به وضعيت حقوق بشر در دو کشور ايران و ازبکستان را از دستور کار اين سازمان پذیرفت. این تصمیم از طرف بسياری از افراد و نهادهای مدافع حقوق بشر به شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌است.



گفتگو درباره قطعنامه حقوق بشر سازمان ملل

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای از نقض گسترده حقوق بشر در ايران ابراز نگرانی کرده است. محمد سيف زاده حقوقدان و عضو کانون مدافعان حقوق بشر به راديو زمانه می‌گويد که در ايران تا رعايت کف حقوق بشر هنوز فاصله زيادی داريم.



تشکيل شورای حقوق بشر، يک گام به جلوست

به مناسبت دهم دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر در ايران با صدور بيانيه‌ای نقض حقوق بشر در جهان و نيز بهره‌ برداری سياسی از حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده است.
محمد دادخواه از فعالان اين کانون به راديو زمانه میگويد که تشکيل شورای حقوق بشر در سازمان ملل متحد به جای کميسيون سابق، يک گام به جلوست.



قطعنامه اروپایی "وضعیت حقوق بشر در ایران" ضمانت اجرایی دارد؟

پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای دولت جمهوری اسلامی ايران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است. این قطعنامه می‌گوید نقض حقوق بشر در ايران از هنگام روی کار آمدن دولت جدید وخیم‌تر شده است. گفت‌وگوی زمانه با دکتر عبدالکریم لاهیجی را بشنوید.



تصویب کنوانسیون معلولان در سازمان ملل

کنوانسیون حقوق افراد ناتوان به امضای اعضای کمیته مسائل اجتماعی سازمان ملل رسید تا کشورهای امضا کننده متعهد شوند موانع پیش پای معلولان را از میان بردارند.